رقیه یادگاری در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: دولت مکلف است در راستای برنامه ریزی منطقه ای و تقویت اقتصادی روستایی و توسعه اقتصاد صادرات محور در طول اجرای قانون برنامه توسعه ششم، هر سال در پنج هزار روستا توسعه و اشتغال ایجاد کند.
رئیس سازمان برنامه و بودجه استان مرکزی افزود: این طرح با توجه به استعدادها و ظرفیت های بومی و محیطی و قابلیت محلی اقتصادی آن منطقه، با مشارکت نیروهای محلی و با بهره گیری از تسهیلات بانکی، حمایت های دولتی و سرمایه گذاری بخش خصوصی و در نهایت برنامه توسعه اقتصادی و اشتغالزایی آن روستا، توسط سازمان برنامه و بودجه استان پیگیری شود.
یادگاری تصریح کرد: در استان مرکزی در این راستا و با هدف تقویت اقتصاد روستایی و توسعه اقتصاد صادرات محور که تعریف شده، سال گذشته ۱۱۸ روستای بالای ۲۰ خانوار براساس دستورالعمل با درنظر گرفتن بحث پهنه بندی روستاها و معیارهای تعریف شده، شناسایی شدند که مطالعات این تعداد روستا در حال انجام است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه استان مرکزی ادامه داد: طبق قانون امسال هم موظف هستیم ۹۵ روستای دیگر را در استان مورد مطالعه و شناسایی قرار دهیم.
وی بیان داشت: بر اساس دستورالعمل و معیار تعریف شده، انتخاب روستاها به صورت تکی میسر نمی باشد. همچنین روستاهای زیر ۲۰ خانوار بایستی حذف و روستاهای ۲۰ تا ۵۰ خانوار در صورت داشتن شرایط اقتصادی مناسب انتخاب شوند.
رئیس سازمان برنامه و بودجه استان مرکزی با اشاره به اینکه در این طرح، برنامه توسعه اقتصادی و اشتغالزایی در راستای برنامه ریزی منطقه ای، تقویت اقتصادی روستایی و توسعه اقتصادی صادرات محور تعریف شده، افزود: شناخت علمی و تحلیل راهبردی مزیت ها، توانمندی ها و تنگناهای اساسی توسعه اقتصادی و اشتغالزایی در روستاهای هدف، بسترسازی برای رفع تنگناها و بهره گیری از توانمندی توسعه اقتصادی و اشتغالزایی در روستاهای هدف، تقویت و نهادینه سازی مشارکت بخش عمومی، خصوصی، تعاونی و مردمی در توسعه اقتصادی و اشتغالزایی در روستاهای هدف، یکپارچه سازی، هدفمند کردن و تعیین اولویت های سرمایه گذاری های اقتصادی اشتغالزا در روستاهای هدف و... بخشی از اهداف این طرح به شمار می رود.
یادگاری همچنین، کاهش شکاف توسعه اقتصادی و تعادل بخشی روستایی-شهری، افزایش مشارکت اقتصادی روستاهای هدف، توانمندسازی اقتصادی روستاییان و ظرفیت سازی مشارکت تحصیل کردگان محلی در طرح های توسعه اقتصادی، تنوع بخشی به اقتصاد و معیشت روستاییان، افزایش سطح درآمد و ارتقای سطح بهره وری روستاهای هدف، تثبیت جمعیت روستایی، ایجاد انگیزه برای بازگشت مهاجران روستایی و... را بخشی از دستاوردهای مورد انتظار این طرح عنوان کرد.
نظر شما